IT Recycling

ICT-apparatuur en toebehoren, e-waste

DIRECT MEER INFO OF OFFERTE/VERGOEDING AANVRAGEN
keyboard_arrow_up

Toonaangevende beveiligde e-waste recycling

Bedrijven, overheden en instellingen krijgen te maken met steeds meer IT-apparaten. Soms volstaan ze niet meer maar kunnen ze door Rhenus & Mirec gerefurbished worden, soms geven we specifieke onderdelen een tweede leven en als laatste kan de klant in de IT-Cycle van Rhenus & Mirec kiezen voor IT Recycling. 

Dat moet uiteraard milieuvriendelijk en volgens alle wettelijke voorschriften voor elektronisch afval worden gedaan. Rhenus & Mirec ontzorgen u daarbij met een volledig gecertificeerd en verantwoord recyclingsproces. Met de jarenlange ervaring en state-of-the-art faciliteiten, garanderen wij u veilige e-waste recycling. Met transparantie in inventaris tracking, rapportage, recycling en ook de manier waarop gevaarlijke materialen worden verwijderd. Uiteraard verstrekken wij u daarvoor de benodigde Vernietigingscertificaten en garanties dat uw producten ook daadwerkelijk fysiek vernietigd zijn. 

Op deze pagina lees u meer over de E-waste recycling van Rhenus & Mirec. Wilt u een offerte ontvangen? Klik dan hier en neem snel contact met ons op.

Welke producten recyclen wij?

Rhenus & Mirec is gespecialiseerd in het recyclen van it-apparatuur en elektrische apparaten die zakelijk worden gebruikt op kantoren, bij datacenters, etc. Denk daarbij aan:

 • computers ( desktops, tablets en laptops )
 • servers
 • datakasten
 • printers
 • thin cliënts
 • UPS-systemen
 • printplaten
 • processoren
 • geheugenkaarten
 • routers
 •  switches
 • kopieerapparaten
 • LCD-monitoren
 • harde schijven (met optie voor gecertificeerde datavernietiging)
 • voedingen en kabels
 • IT onderdelen, bijv. printplaten en processoren
 • CD en DVD drives
 • mobiele telefoons
 • headsets, etc. etc.
     
Weeelabex gecertificeerde IT-Recycling,e-waste recyclen. Rhenus haalt uw e-waste op. High-security recycling volgens totaal gesloten unieke procedure.
Old computers dump on jubkyard

Van ophaalservice tot en met verwerking tot nieuwe grondstoffen: alles in één hand bij Rhenus & Mirec

Wij behoren tot de grootste bedrijven in Nederland en België op het gebied van hardware en elektronica recycling, met het hele proces in eigen hand.

Met gesloten eigen transport halen we uw e-waste en ICT-apparaten op, recyclen de producten op eigen recyclinglocaties in Nederland en België en zorgen er ook zelf weer voor dat de 'nieuwe' grondstoffen voor nieuwe producten worden gebruikt (circulaire economie).

Er worden geen onderaannemers ingezet en alles blijft in uw eigen land. Er gaan geen vertrouwelijke gegevens of afvalstromen de grens over.

In deze allesomvattende oplossing zijn we uniek in Nederland en België! Het proces is daardoor niet alleen heel erg veilig, ook besparen we daardoor handelsmarges en transportkosten waardoor we onze klanten een hogere vergoeding kunnen geven.

Rhenus e-waste ophaalservice inschakelen? Neem contact met ons op.

Rhenus & Mirec IT Recycling. Alles in één hand, van ophaalservice tot en met Weeelabex hoogwaardige en hight security recycling en opwerking tot nieuwe grondstoffen.

Hoogste vergoeding, eerlijke prijs

Aan de gecertificeerde afvoer en ook de gecertificeerde recycling van computers, andere ICT-apparatuur en e-waste, zijn uiteraard kosten verbonden, echter krijgt u bij Rhenus & Mirec mogelijk ook een vergoeding voor de aanlevering van uw oude hardware en elektronische apparaten. Zijn de materialen in uw apparatuur na professionele recycling door ons, nog geld waard omdat we ze met winst kunnen verkopen als nieuwe grondstoffen aan productiebedrijven, dan ontvangt u van ons een vergoeding. 

Doordat we het gehele proces in eigen hand hebben, geen onderaannemers inzetten en hoge transportkosten door de verschillende locaties in elk land kunnen vermijden, kunnen we u de hoogste vergoeding van Nederland en België garanderen. Of en hoeveel vergoeding u krijgt is afhankelijk van de apparaten die u inlevert, de hoeveelheid en de op dat moment geldende marktprijs. Het is dus zeker slim om e-waste binnen uw organisatie op te sparen en in een grotere hoeveelheid aan ons aan te bieden. Uiteraard wordt de ingeleverde apparatuur keurig door ons vastgelegd en ontvangt u van ons de opgave van de eventuele vergoeding. 

Wilt u vooraf weten welke vergoeding u krijgt? Dat is zeker mogelijk! We ontvangen dan graag een opsomming van de apparatuur die u voor professionele recycling aan wilt bieden. U kunt hiervoor het beste het contactformulier op deze website gebruiken. 

Hoogste vergoeding IT-apparaten recyclen wordt gegeven door Rhenus & Mirec. De vergoeding voor uw oude ICT-apparatuur is afhankelijk van de producten, het materiaal, de hoeveelheid en marktprijs. Vraag een offerte aan.

Professioneel

De Rhenus & Mirec IT Recycling werkwijze is veilig en zeer professioneel. Wij zijn WEEELABEX gecertificeerd en beschikken over alle benodigde certificeringen. Ook de MVO-Prestatieladder Niveau 4 is aan ons toegekend en het CO2-bewust Certificaat. 

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en de Circulaire Economie

Rhenus & Mirec hebben duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) hoog in het vaandel staan. Zo bieden we bijvoorbeeld mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een mooie baan. En stellen we alles in het werk om de circulaire economie ook daadwerkelijk te realiseren. Dat zijn geen loze woorden! Voor alle materialen beschikken we over een enorm netwerk aan productiebedrijven die deze ‘nieuwe’ grondstoffen weer inzetten voor het maken van nieuwe producten. 

Professionele gecertificeerde IT-Recycling door Rhenus & Mirec. Volledig gecertificeerd, u ontvangt een Vernietigingscertificaat.

Optionele datavernietiging van alle datadragers

U bent verplicht, volgens de AVG, Algemene Verordening Gegevensbescherming, om vertrouwelijke gegevens afdoende te beschermen. Aangezien er in veel hardware datadragers zitten waarop vertrouwelijke informatie staat, bent u verplicht om deze datadragers 100% veilig te vernietigen.

Rhenus Office Systems Netherlands is in het vernietigen van datadragers gespecialiseerd. Wij rijden dagelijks door heel Nederland en grote delen van België (Brussel, provincie Antwerpen, provincie Limburg en provincie Vlaams-Brabant) met mobiele shredderwagens.

Grote partijen datadragers kunnen direct bij u voor de deur tot minuscuul kleine stukjes geshredderd worden, zelfs tot veiligheidsklasse 6, mocht dat wenselijk zijn. U kunt dit met eigen ogen volgen en ontvangt hiervoor een Vernietigingscertificaat als bewijs. Kleine hoeveelheden datadragers kunnen we ook op één van onze centrale vernietigingslocaties vernietigen.

Deze datadrager vernietiging is niet gratis. U kunt hiervoor direct een offerte aanvragen of ga voor meer informatie naar de informatieve website van Rhenus Datavernietiging over het vernietigen van papier, harde schijven en andere datadragers.

Optioneel vernietigen wij de datadragers in uw IT-apparatuur. Dat is een seperaat, volledig CA+, DIN66399, gecertificeerd. U ontvangt een Vernietigingscertificaat voor het vernietigen van uw harde schijven, SSD's, disken, cd-roms, usb's, films, tapes en andere datadragers.

Snel van uw e-waste af

Schakel de Rhenus E-Waste Ophaalservice in! Rhenus Office Systems Netherlands komt bijna dagelijks in alle gemeenten van Nederland, in Brussel, in de provincie Antwerpen, in de Belgische provincie Limburg en in de provincie Vlaams-Brabant. Niet alleen voor de vernietiging van datadragers, maar ook voor het ophalen van e-waste.

Wilt u weten wanneer we bij u in de buurt zijn? Neem dan contact met ons op.

Wilt u snel van uw IT-apparatuur of e-waste af? Schakel dan de ophaalservice van Rhenus in. We halen uw ICT apparaten snel op en zorgen voor een snelle en professionele vernietiging met Vernietigingscertificaat.

Hoe werkt de inzameling van oude hardware en e-waste? Gemakkelijk!

We halen uw ICT-apparatuur en e-waste bij u op! U plaatst de producten op een pallet, of gebruikt daarvoor onze afsluitbare aluminium anti-diefstal rolcontainers. Deze kunnen we op wens ook al eerder op uw locatie neerzetten zodat u de containers alvast kunt vullen. Welke manier u ook kiest, u hoeft de apparatuur niet te sorteren.

Bij verschillende van onze klanten laten we de containers zelfs permanent staan en komen we ze periodiek of op afroep omwisselen voor een weer een lege container.

Wilt u hulp bij de inzameling van uw oude hardware op uw locatie? Ook die diensten verlenen wij graag. U kunt dit direct aangeven bij uw offerte aanvraag. 

Rhenus & Mirec IT Recycling heeft de beschikking over een landelijk inzamelnetwerk met eigen voertuigen. De hardware containers worden in gesloten transport naar één van onze verwerkingslocaties gebracht. Wij rijden dagelijks met meerdere wagens door heel Nederland en grote delen van België. Het afvoeren van oude hardware en afgedankte elektrische apparaten kan snel ingepland worden.

Voor wie?
Wij halen alléén op bij bedrijven, overheden en instellingen. Particulieren kunnen hun oude computers, elektrische apparaten en meer, inleveren bij de lokale milieustraat. Waar? Kijk op de website van WeCycle.

Hoe gemakkelijk kunnen we het maken?
Ga naar de contactpagina op deze site en vul het contactformulier in voor een offerte en we maken snel een afspraak met u om een container te plaatsen of om al direct uw oude hardware en e-waste af te laten voeren.

Unieke totaal gesloten gecertificeerde high-security procedure voor IT Recycling.

Harde schijven en andere datadragers met vertrouwelijke gegevens veilig vernietigen?

Indien gewenst kunnen we ook de harde schijven en andere datadragers met gevoelige informatie gecertificeerd vernietigen. Dat kan direct bij u op uw locatie in onze gesloten shredderwagen of op één van onze afgesloten en beveiligde locaties in Nederland en België. Rhenus is dé specialist in Nederland en België op dit gebied. Wij vernietigen conform DIN66399, waarbij vernietiging van datadragers tot Veiligheidsklasse 6 mogelijk is. 

Welk veiligheidsniveau voor u gewenst is, hangt van meerdere factoren af. Ook milieu-overwegingen kunnen hierbij een rol spelen. Onze experts in datasecurity en datavernietiging advseren u hierover graag. Standaard vernietigen wij al hoger dan de eisen die door de AVG/GDPR worden gesteld.

Voor de datavernietiging zijn wij volledig gecertificeerd: ISO 9001 - 2015, ISO/IEC 27001, ISO 50001, ISO/IEC 21964,ISO 14001, OPK en CA+. Na vernietiging ontvangt u van ons een Vernietigingscertificaat.

► MEER INFORMATIE OVER DATAVERNIETIGING

On site, mobiel op uw loacatie, of offsite op één van onze beveiligde vernietigingslocaties vernietigen van datadragers met vertrouwelijke gegevens. Veilig en 100% betrouwbaar, volgens de CA+, DIN 66399 normen vernietigen van datadragers met Vernietigingscertificaat. U kiest zelf de gewenste Veiligheidsklasse van vernietiging.
Veilig en betrouwbaar uw datadragers vernietigen en uw IT-apparatuur laten recyclen? Kies voor een professional. Gecertificeerde veilige high-security datavernietiging door Rhenus Office Systems Netherlands.

Hoe werkt de recycling van bijvoorbeeld computers, hardware en andere elektrische apparaten?

Voor maximale terugwinning van grondstoffen worden de door Rhenus & Mirec afgehaalde apparaten deels handmatig gedemonteerd en van schadelijke stoffen ontdaan. Dit vindt plaats conform de vereisten van de verplichte WEEELABEX op één van onze beveiligde locaties in Nederland of België, afhankelijk van waar u gevestigd bent.

Na demontage en depolutie worden de apparaten verder verwerkt. Dan doorlopen de materialen een proces van materiaalscheiding in de opwerkingsfabriek. Deze opwerkingsfabriek bestaat uit machines die de verschillende onderdelen steeds verder splitsen naar materiaalsoort.

Het streven is om alle productresten zo te splitsen dat het eindresultaat uit 100% zuivere materialen bestaat. Dankzij innovatieve ontwikkelingen komt Rhenus & Mirec steeds dichter bij dit streven. Dit betekent dat de eindproducten van de opwerkingsfabriek weer als grondstof kunnen worden ingezet. Duurzaam en een geweldig voorbeeld van de Circulaire Economie.

Gemakkelijk, veilig en betrouwbaar uw ICT-apparatuur en e-waste vernietigen volgens de strengste normen en met Vernietigingscertificaat.

Meer informatie of een offerte aanvragen voor IT-recycling of e-waste recycling?

Neem contact met ons op.

Contactformulier
Rhenus & Mirec inschakelen voor het recyclen van uw IT-apparatuur, elektrische apparaten, etc? Rhenus & Mirec recycled computers, laptops, printers, monitoren en meer professioneel en gecertificeerd. Vraag een offerte of meer informatie aan.